A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Флеш-моб «Уклін, тобі, Кобзарю!»

Дата: 17.03.2020 08:52
Кількість переглядів: 185

Цьогоріч увесь світ відзначає 206 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

11 березня 2020 року для учнів 11 класу Чернігівського опорного навчально-виховного закладу Чернігівська ЗОШ І – ІІІ ступенів ім. А.М. Темника в бібліохабі проведено флеш-моб «Уклін, тобі, Кобзарю!», оформлена книжково-ілюстративна виставка «Великому Кобзареві присвячується». Учні читали вірші Т.Г. Шевченка про Україну, про кохання, про маму та сім’ю, про природу та автобіографічні вірші.

Захід проведено з метою розширення знання учнів про життя і творчість Т.Г. Шевченка, формування культури мовлення через красу і багатство Шевченкового слова, розвивати мислення, творчу уяву, виховувати пошану до героїчного минулого, любов до свого народу, до рідного краю, до світлого образа Тараса Шевченка.

Уже більш як два століття немає з нами великого Шевченка, Кобзаря та Пророка, але кожен рік ніби наближає його до нас. Його творчість, в контексті останніх подій, не дає нам змоги засумніватись у правдивості його пророцтв. Більш свідомо вчитуємося у рядки «Кобзаря» і переконуємося, що всі вони звернені до нас, українців ХХІ століття. Частіше звертаймося до «Кобзаря», шукаючи в ньому відповіді на такі болючі питання сьогодення, адже недарма закликав поет: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора