A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Скіфи серед нас

Дата: 01.07.2020 15:34
Кількість переглядів: 196

Ми з друзями з ICUvoyage щойно повернулися з подорожі по місцях сили в Запорізькій області і наситилися яскравими, різноманітними враженнями від цієї поїздки. Але найбільше запам'ятався, самим незвичайним стало для нас відвідування священної гори Оба-Таш, де ми познайомилися зі справжніми скіфами з театру реконструкції скіфської культури під керівництвом СергейМелешко.

Для нашої групи за попередньою домовленістю було влаштовано костюмовану виставу, в якому ми дізналися і відчули на собі історію, звичаї, вірування, побут, одяг, військове мистецтво скіфів, що жили на цих землях протягом тисячі років. Ці люди люблять свій край, з гідністю і радістю розповідають про предків.

У виконанні ПавелДядьков ми бачили майстерність скіфських воїнів, що стріляють з лука з трави, з розвороту, з коня, що метали бойові сокири. Павло і ТатьянаДядькова - приклад приголомшливої ​​сімейної пари, сильної, ніжною і люблячою. І стоячи поруч з ними, дивлячись в їх небесно-блакитні очі, слухаючи їх дивовижні розповіді, слова «костюмована вистава», «реконструкція скіфських костюмів» кудись зникають, і ти бачиш перед собою справжніх скіфів, справжніх - плоттю і духом.
Це не шоу, після якого публіка ввічливо плескає, фоткати і розходиться, як ні в чому не бувало.
Це справжні скіфи - сильні, сміливі, вільні, глибоко відчувають і глибоко мислячі. І найкращим показником їх справжності був найвірніший індікатор- жіноче серце)) Кожна з жінок захотіла постояти ближче до скіфів, помацати, доторкнутися, заговорити. Кожна жінка своїм нутром зрозуміла, що є такі сильні, вмілі та ніжні душею чоловіки. І відвезла з собою тепле фото на пам'ять))
Ми не змогли відразу розлучитися і запросили скіфів відправитися з нами на базу відпочинку «Великий Став», поїсти разом смачної юшки з риби, наловлених з озера поруч, поспілкуватися.
Деякі захотіли по душам поговорити з Хранителем тутешніх місць # СергейМелешко, людиною глибокої ерудиції, мудрості і тонкого бачення. Деякі попросили його сина, # СвятославМелешко зробити для них розклад на рунах і залишилися під глибоким враженням від своїх розумінь. Святослав - Майстер Речі, він створює абсолютно особливі амулети і обереги, спілкуючись з духами, вкладає душу в свої вироби.
Скіфи розповідають, що роблять подібні заходи за запитом, але особливо яскраво і масово у них проходять дні фестивалів і на Івана Купала, коли на Оба-Таш з'їжджаються багато людей. Ми теж будемо стежити за їх новинами і сподіваємося на нову зустріч.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора