A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

До дня пам'яті жертв Голокосту та Героїв Крут

Дата: 29.01.2021 09:49
Кількість переглядів: 241

Щороку 27 січня Україна разом із усією світовою спільнотою вшановує пам'ять жертв Голокосту – мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, які загинули у Бабиному Яру від рук нацистів у роки Другої світової війни.

Хроніка Голокосту – це біль і жах, трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного розв’язування слов’янського питання» Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи європейського єврейства у роки світової війни. Вона стала тією сходинкою, переступивши яку нацисти остаточно забули що народилися людьми і перетворились в звірів.

Кажуть, що історія не повторюється, але деякі її події мають щось спільне.

Події 29 січня 1918 року, які живуть в душі українського народу, і сьогодні ятрять його серце. То ж давайте зазирнемо в ті дні, в іще одну сторінку нашої історії, ім’я якої - Крути.

Згадаємо 300-т героїв студентів - юнаків тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня , хто спить в знаних і безіменних могилах

Цвіту нашого народу , його славним синам і дочкам , що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче , що є в кожного з нас – життя.

Так, не схотіли українські діти ставати потурнаками. Коли після дванадцятиденних запеклих боїв 13-тисячна армія бандитів прорвала лінію Бахмач-Конотоп і рушила на безборонний Київ, вони взяли у свої ще майже дитячі руки зброю, щоб захищати столицю молодої держави.

29 січня біля погруддя Шевченку відбувся мітинг, присвячений цим двом трагічним подіям. Зі словами про важливість пам’ятати свою історію до всіх звернувся голова Чернігівської селищної територіальної громади Віталій Манич.

У пам’ять всіх, хто став жертвою злочинних вбивств фашистів у роки Другої Світової війни та мільйонів вбитих дітей, жінок, старих, а також навічно молодих Героїв Крут відбулася хвилина мовчання та покладання квітів та до погруддя Т. Г. Шевченку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора