A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Свято Миколая

Дата: 17.12.2020 10:07
Кількість переглядів: 179

Дорогі наші читачі. Бібліотека почала готуватися до новорічних та різдвяних свят. Свято Миколая відкриває низку різдвяних і новорічних урочистостей. Саме цього дня у містах України запалюють новорічну ялинку.

День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. За юліанським календарем, відзначають свято 19 грудня за новим стилем, а за григоріанським і новоюліанським календарем — 6 грудня.

За традицією, цієї ночі діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться у святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків, торговців.

В пам'ять про милосердя святого Миколая, цього дня відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

До того ж початок зимових свят сповіщає про наближення канікул. А який відпочинок зимового прохолодного дня може бути кращим, ніж читання цікавої книжки під теплим пледом, із запашним чаєм та маминими смаколиками?! Завітайте до бібліотеки і підготовтесь до канікул, а ми радо вам допоможемо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора