A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Добірка книг двох ювілярів В.Винниченко та Дж.Роулінг

Дата: 29.07.2020 15:01
Кількість переглядів: 170

Чернігівська районна бібліотека для дітей підготувала добірку книг двох ювілярів цього тижня. Представляємо Вашій увазі:

Винниченко Володимир Кирилович - український письменник, художник, громадський і політичний діяч. Помітна і значуща постать в українській культурі і політиці першої половини ХХ століття. Літератор Винниченко швидко здобув популярність, завоювавши статус одного з найпопулярніших українських авторів першої чверті ХХ ст. В українській літературі В.К.Винниченко прославився як новатор-модерніст і романтик — саме так визначила суть його творчості класик української літератури Леся Українка. В своїх творах Винниченко виявив високу майстерність — уміння живо, вільно, захопливо розповідати й яскраво, художньо показувати.

Літературна спадщина Володимира Винниченка вважається приналежною до золотого фонду України.

 

Джоан Роулінг - знаменита англійська письменниця, відома по всьому світу, завдяки написаній нею саги для дітей про «хлопчика, який вижив» на ім'я Гаррі Поттер. За всі роки існування цієї книги не було жодного читача, який би не перечитував або не переглядав цю неймовірно чарівну історію - ту, яка змусила повірити як і дітей, так і дорослих в чарівний світ. На серії романів про «обраного чарівника» виросло не одне покоління.

Але як "Поттеріана" змогла зачепити весь світ? Чому цей твір є настільки еволюційним у сфері книг для дітей?

Історія підкорила світ, найкраща, не побоюся цього слова, книга про чарівництво і магію, авторки у якої 31 липня - День Народження! Вітаємо, Джоан Роулінг!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора