A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Інформаційна полиця: Конституція-головний підручник життя

Дата: 22.06.2020 14:48
Кількість переглядів: 157

Неможливо уявити демократичну державу сучасного світу, яка б не мала своєї конституції. Адже саме в конституції закріплюються вихідні положення, на яких ґрунтуються найголовніші форми життя  суспільства. Вона формулює основи правового статусу особи, є базисом усієї правотворчої діяльності.

Конституція Україниосновний закон держави України. Ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне святоДень Конституції України.

Чернігівська районна центральна бібліотека оформила інформаційну полицю «Конституція – головний підручник життя» присвячену Дню Конституції України та виставку-пам’ять «Пам’ять торкає тривожну струну», яка присвячена  дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цей день відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п'ятого українця. День пам'яті засновано указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року.

Україна найбільше потерпіла як від нацистської агресії, так і від комуністичного режиму. Слід зазначити, що Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора