A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

До Міжнародного Дня захисту дітей

Дата: 01.06.2020 14:26
Кількість переглядів: 147

1 червня, відзначають Міжнародний день захисту дітей – в Україні святу виповнюється вже 22 роки. А у всьому світі його відзначають вже 61 рік з однією метою – захистити малюків планети від насильства, голоду, неможливість отримання освіти, та інших бід. Свято заснували в 1949 році в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. В Україні свято започаткували у 1998 році, через 7 років після приєднання України до Конвенції ООН про права дитини. Тодішній президент країни Леонід Кучма підписав указ «Про день захисту дітей».

         Виставка-міркування «Щаслива дитина – у щасливій родині» присвячена Міжнародному Дню захисту дітей оформлена Чернігівською районною центральною бібліотекою.

Головними цілями дня є заохочення миру, братерства і взаєморозуміння між дітьми; закликати батьків, державу  захищати права і свободу дітей. Міжнародний день захисту дітей – це також привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думок і віросповідання, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці. Тільки в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора