A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

Виставка до дня вишиванки

Дата: 21.05.2020 11:17
Кількість переглядів: 142

Свято вишиванки. Вишиванка це символ українського народу. Її патріотичне значення полягає в тісному зв’язку з традиціями, оскільки вишиванка є одним з перших національних здобутків ще з сивої давнини. Перші вишиванки були не просто елементом одягу. Вони мали містичне значення. Слов’янські народи надягали розшиті сорочки для захисту від зла. Вигадливим орнаментом прикрашали комір, рукава й поділ вироби. Навіть новонародженим дарували вишиванки для того, що б ця сорочка оберігала дитину від злих духів.

Цьогорік  свято  яскравого етнічного стилю День вишиванки припадає на 21 травня. В Чернігівській районній центральній бібліотеці оформлено виставку-експозицію «Світ краси української вишивки».

На виставці представлені книги про історію української  вишивки, представлені жіночі та чоловічі імена зашифровані в вишивці, бібліографічний покажчик «Грає веселка на витворах дивних»  про майстрів народного мистецтва Чернігівського району, який районна бібліотека випустила в 2012 році.

У наш час вишиванка переживає еру певного відродження, адже останніми роками країну охопило прекрасне почуття патріотизму, наслідком чого стала підтримка національних традицій. Елементи української вишивки дедалі частіше використовують у дизайні одягу. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, але й модно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора