A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму Чернігівської селищної ради
Бердянського району Запорізької області

КЗ "Чернігівська централізована бібліотечна система"

Світ цікавий і непередбачуваний

Світ цікавий і непередбачуваний. Скільки ж чудес таїть наша планета! Чи можливо познайомитися заочно з довколишнім світом, материками і континентами, країнами та народами?

11:28 25.05.2020

Зупинись на хвилинку, подивись на новинку

В Чернігівській районній бібліотеці для дітей  діє  виставка «Зупинись на хвилинку, подивись на новинку». Ми знову отримали купу новеньких книжок! Пропонуємо познайомитись лише з деякими з них, бо про всі не розповіси. Та впевнені, що завітавши до бібліотеки після закінчення карантину, ви знайдете собі не одну цікаву книгу, яка прийдеться до смаку і вам, і вашим друзям.

16:20 22.05.2020

Виставка до 180 річниці від дня народження Марка Кропивницького

До 180 річниці від дня народження Марка Кропивницького в Чернігівській районній центральній бібліотеці оформлено тематичну полицю історія одного портрету «Марко Кропивницький – український діяч театру».

10:11 22.05.2020

Виставка до дня вишиванки

Свято вишиванки. Вишиванка – це символ українського народу. Її патріотичне значення полягає в тісному зв’язку з традиціями, оскільки вишиванка є одним з перших національних здобутків ще з сивої давнини. Перші вишиванки були не просто елементом одягу. Вони мали містичне значення. Слов’янські народи надягали розшиті сорочки для захисту від зла. Вигадливим орнаментом прикрашали комір, рукава й поділ вироби. Навіть новонародженим дарували вишиванки для того, що б ця сорочка оберігала дитину від злих духів.

11:17 21.05.2020

Виставка до Дня Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Оскільки День Європи – 9 травня – збігається з Днем Перемоги, в Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента №339/2003 від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 16 травня.

10:09 15.05.2020

Виставка-пам'ть "Безсмертна слава у віках"

В історії людства є події, велич і значення яких не затьмарюється з плином часу. До таких подій, безперечно, належить перемога радянського народу у Другій Світовій  війні 1941 – 1945 років. Тисяча чотириста вісімнадцять днів та ночей йшов наш народ до цього великого дня  від трагічної дати 22 червня 1941 року. В Чернігівській районній центральній бібліотеці оформлена та діє виставка-пам’ять «Безсмертна слава у віках» присвячена Дню Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. На виставці представлені матеріали, архівні документи та краєзнавча література з найбільш драматичних періодів історії України – періоду Другої Світової війни. В цих джерелах подається сучасне бачення мобілізаційних і режимних заходів радянського керівництва, стратегічних і фронтових операцій на території України, політики німецької окупаційної влади, повсякденного життя цивільного населення в умовах нацистського режиму, боротьби партизанів та підпільників у тилу нацистських окупантів, становища військовополонених, стану радянської економіки в роки війни та у відбудовний період, з’ясовуються також долі жертв нацистських переслідувань, демографічні втрати українського народу в роки війни. Всі ці видання розраховані на всіх, хто цікавиться минулим України.

11:55 08.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора